المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : فطائر وشطائر معجنات خطوة خطوةpastries Step by step


مــــريـــــــم
08-13-2008, 02:16 PM
فطائر وشطائر معجنات خطوة خطوةpastries Step by step

http://video.about.com/germanfood/Quick-and-Easy-Strudel.htm

أنتظرونا سنترجم على التوالي ان شاء الله

http://www.academiabarilla.com/recipes/how-to/classic-puff-pastry.aspx

كيف نجهز عجينة باف بستري How to make puff pastry

المقاديرIngredients
For the dough
1 lb all-purpose flour
5 oz butter
For the pastry dough
2 ½ lb all-purpose flour
1 oz salt
1 ½ lb water
الطريقةPreparation
Step 1

On the work surface, make a well in the flour, blend in the butter and mix thoroughly.




Step 2

Put this dough onto some oven paper, close with another sheet of paper and shape into a square block.

http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step1.jpg

Step 3

Put into the fridge and leave to harden for about 1 hour.

http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step2.jpg

Step 4

On the work surface, make a well in the flour and add the water and salt.

http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step3.jpg

Step 5

Mix for about 10 minutes. This “pastry dough” must not end up being smooth.

http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step4.jpg

Step 6

Cover with film.

http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step5.jpg

Step 7

Roll out the pastry dough to a thickness of 0.4 inch and place the butter and flour block in the center.

http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step6.jpg

Step 8

Wrap the dough around the butter and flour block, making sure that the ends are closed hermetically so that it cannot leak out.

http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step7.jpg

Step 9

With a rolling pin roll the pastry out, give it three “turns” and leave in the fridge to harden for about 30 minutes.

http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step8.jpg

Step 10

Give it four more turns, then three, followed by another four, with intervals of 30 minutes between each series of turns.

http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step9.jpg

Step 11

Puff pastry is best used three to four days after the last ‘turn’. It is used both in pastry-making and general cooking.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step10.jpg


http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind8.jpg

لعمل العجينة نحتاج

( 500 جرام طحين معجنات ) (( تقريباً 3 كاسات وربع ))
4 ملاعق طعام حليب بودرة "وليس سائل"
1 فنجان زيت " القياس بفنجان القهوة العربية "
1 فنجان سكر
1 ملعقة طعام كبيرة خميرة فورية
1 ملعقة شاي صغيرة ملح
1 ملعقة طعام كبيرة بيكنج باودر
ماء دافئ للعجن ( المقدار كاس وربع ولو
حسيتيها محتاجة أكثر زيدي بس بشويش
الطريقة:
تعجن العجينة بخلط كل المقادير حتى تتشكل لك عجينة طرية
وانتبهي أن تستمري بالعجن لمدة لا تقل عن عشرة دقائق
وكلما زادت مدة العجن كلمات زادت طراوة العجينة
الآن غطي العجينة في مكان دافيء لمدة ساعة
ومن ثم شكليها بعد أن تتضاعف ..


فطيرة السبانخ

تقطع ورق السبانخ بعد ما تنظفه ( السبانخ الطازج الفريش )
وتحطه بوعاء فيه ثقوب كثيرة من تحت
وتلبس قفاز بإيدها
وتبدأ تضغط على السبانخ المقطع وتعصر منه الماء اللي فيه

بعدين تاخذ السبانخ بعد ما انعصر منه الماء
وتضيف له بصلة مقطعة تقطيع صغيرة جداً
وعود بصل أخضر
وملح + فلفل أسود + سماق + زيت زيتون + ليمونتين
وتخلطهم جيدا وتحشي بهم السبانخ

شكل الحشوة

http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind2.jpg

وشكلي الفطائر بالشكل المعتاد ، وهنا شكلها قبل دخولها الفرن

http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind4.jpg


http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind6.jpg



بيتزا بالجبن والثوم


الطريقة:
( على النار احمسي فص ثوم مطحون مع ملعقة زبدة ثم
أضيفي 3 ملاعق جبن كرافت سائل + ملعقتين مايونيز
، وعند تمازج الخليط اضيفي بعض الشبت المفروم

http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind3.jpg

وهنا تشكل دوائر من العجين على شكل
بيتزا وتوضع االصلصة وجبنة موزاريلا


http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind5.jpg

بعد الفرن

http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind8.jpg



بيتزا لذيذة بالصلصة الشهية


اخلطي كاتشاب + مايونيز ( ما يكون كثير ) + زعتر + بصل مفروم


http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind1.jpg

توضع على العجينة وتوضع في الفرن


http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind10.jpg



فطائر بالفرن


http://vb.arabseyes.com/imgcache/28773.imgcache


المقادير :
1- العجين
4/3 كوب زبدة
2 كوب دقيق
ملح
5 ملعقة كبيرة ماء بارد
صفار بيض مخفوق للدهن
2- للحشو
لحم مفروم ناضج (أو أي حشوات أخرى)
الطريقة
- تُخلط كل مكونات العجين في العجانة حتى تندمج المكونات
و نحصل على عجين متماسك، ثم تُترك في الثلاجة لمدة
ساعة على الأقل حتى يسهل تشكيلها.
- يُرش قليل من الدقيق على سطح أملس و يُفرد العجين و يُقطَع إلى دوائر صغيرة.
- تُوضع ملعقة كبيرة من الحشو على جانب الدائرة ثم تُقفل على
شكل نصف دائرة و يُضغط عليها بطرف شوكة (تُوضع
الشوكة في الدقيق حتى لا تلتصق بالعجين).
- تُدهن بصفار البيض المخفوق .
- و تُخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 30-45 دقيقة .



http://vb.arabseyes.com/imgcache/28773.imgcache

http://www.academiabarilla.com/recipes/how-to/classic-puff-pastry.aspx

OM_SULTAN
04-10-2010, 01:52 PM
Cheesy Garlic Biscuits a la Red Lobster – Step by Step Easy Recipe
Submitted by Joyful Abode on March 8, 2008 – 6:00 amComments


http://farm3.static.flickr.com/2134/2305347039_2545b28213.jpg?v=0

I posted about these amazingly delicious biscuits in September, but the post isn’t very complete, I didn’t give you my actual recipe, and the picture is somewhat lacking. So I decided to take pictures when I made them last weekend and give you a play-by-play with photos.

So here’s the copycat recipe for Cheddar Bay Biscuits (I think that’s what they’re called at Red Lobster, yes?)

http://farm4.static.flickr.com/3283/2306144114_0362af908a.jpg?v=0

(One note, I doubled the recipe, so the pictures show twice as much stuff as what I’m telling you.)

Set your oven to 400 degrees Fahrenheit and spray a cooking sheet with nonstick spray.

Dump into a bowl: 2 cups of buttermilk biscuit mix (like Bisquick or Jiffy mix), 1/2 a teaspoon of garlic powder, and 1 to 1 1/2 cups of shredded cheddar cheese.

http://farm3.static.flickr.com/2312/2306137040_e690ced9ca.jpg?v=0

Stir everything together.

http://farm3.static.flickr.com/2111/2306137998_59660f7727.jpg?v=0

Pour in about 2/3 cups of milk. Stir until combined.

http://farm3.static.flickr.com/2075/2306138650_4f3526a28c.jpg?v=0

It gets pretty thick, and you can add a little more milk if you need to. But don’t add too much, otherwise it’ll get really sticky. See how my spoon is standing up straight by itself? I decided it would be easier to doff my rings…

And get my hands a little dirty. Hey… it works. And my hands were clean, I promise.

http://farm4.static.flickr.com/3046/2305341449_329c4e47f8.jpg?v=0

http://farm3.static.flickr.com/2065/2306140758_ab63516146.jpg?v=0

http://farm4.static.flickr.com/3035/2305342931_9daac414c9.jpg?v=0


OK, now wash your hands and use the two-spoon method to drop lumps of the dough onto your o0o0o0o0oo0o0o0o0oo0o0o0o0oo0o0o0o0oo0o0o0o0oo0o0o 0o0o sheet.


Don’t they look nice, all lined up ready to be baked?

http://farm3.static.flickr.com/2232/2306142102_e81aa95218.jpg?v=0

Stick them in the oven and set the timer to 10 minutes. Now, melt 2 Tablespoons of butter and stir in 2 teaspoons of oregano and 1 teaspoon of garlic salt.

http://farm3.static.flickr.com/2016/2306143398_be697a5fed.jpg?v=0

When the timer goes off (10 minutes, remember?) brush some of the butter mixture over each biscuit. Then, pop them back into the oven for another 5-6 minutes.

http://farm4.static.flickr.com/3283/2306144114_0362af908a.jpg?v=0

Or until they’re lightly browned. If you’d like, you can brush them with the garlic-herb butter again and let it soak in before you serve them.

http://farm3.static.flickr.com/2134/2305347039_2545b28213.jpg?v=0

If you’re having people over, you’d better double the recipe. These will get snatched up like hotcakes. Or, you know, like… cheesy garlic biscuits


http://www.joyfulabode.com/2008/03/08/cheesy-garlic-biscuits-a-la-red-lobster-step-by-step-easy-recipe

.