مــــريـــــــم
08-13-2008, 02:16 PM
فطائر وشطائر معجنات خطوة خطوةpastries Step by step
http://video.about.com/germanfood/Quick-and-Easy-Strudel.htm
أنتظرونا سنترجم على التوالي ان شاء الله
http://www.academiabarilla.com/recipes/how-to/classic-puff-pastry.aspx
كيف نجهز عجينة باف بستري How to make puff pastry
المقاديرIngredients
For the dough
1 lb all-purpose flour
5 oz butter
For the pastry dough
2 ½ lb all-purpose flour
1 oz salt
1 ½ lb water
الطريقةPreparation
Step 1
On the work surface, make a well in the flour, blend in the butter and mix thoroughly.
Step 2
Put this dough onto some oven paper, close with another sheet of paper and shape into a square block.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step1.jpg
Step 3
Put into the fridge and leave to harden for about 1 hour.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step2.jpg
Step 4
On the work surface, make a well in the flour and add the water and salt.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step3.jpg
Step 5
Mix for about 10 minutes. This “pastry dough” must not end up being smooth.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step4.jpg
Step 6
Cover with film.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step5.jpg
Step 7
Roll out the pastry dough to a thickness of 0.4 inch and place the butter and flour block in the center.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step6.jpg
Step 8
Wrap the dough around the butter and flour block, making sure that the ends are closed hermetically so that it cannot leak out.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step7.jpg
Step 9
With a rolling pin roll the pastry out, give it three “turns” and leave in the fridge to harden for about 30 minutes.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step8.jpg
Step 10
Give it four more turns, then three, followed by another four, with intervals of 30 minutes between each series of turns.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step9.jpg
Step 11
Puff pastry is best used three to four days after the last ‘turn’. It is used both in pastry-making and general cooking.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step10.jpg
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind8.jpg
لعمل العجينة نحتاج
( 500 جرام طحين معجنات ) (( تقريباً 3 كاسات وربع ))
4 ملاعق طعام حليب بودرة "وليس سائل"
1 فنجان زيت " القياس بفنجان القهوة العربية "
1 فنجان سكر
1 ملعقة طعام كبيرة خميرة فورية
1 ملعقة شاي صغيرة ملح
1 ملعقة طعام كبيرة بيكنج باودر
ماء دافئ للعجن ( المقدار كاس وربع ولو
حسيتيها محتاجة أكثر زيدي بس بشويش
الطريقة:
تعجن العجينة بخلط كل المقادير حتى تتشكل لك عجينة طرية
وانتبهي أن تستمري بالعجن لمدة لا تقل عن عشرة دقائق
وكلما زادت مدة العجن كلمات زادت طراوة العجينة
الآن غطي العجينة في مكان دافيء لمدة ساعة
ومن ثم شكليها بعد أن تتضاعف ..
فطيرة السبانخ
تقطع ورق السبانخ بعد ما تنظفه ( السبانخ الطازج الفريش )
وتحطه بوعاء فيه ثقوب كثيرة من تحت
وتلبس قفاز بإيدها
وتبدأ تضغط على السبانخ المقطع وتعصر منه الماء اللي فيه
بعدين تاخذ السبانخ بعد ما انعصر منه الماء
وتضيف له بصلة مقطعة تقطيع صغيرة جداً
وعود بصل أخضر
وملح + فلفل أسود + سماق + زيت زيتون + ليمونتين
وتخلطهم جيدا وتحشي بهم السبانخ
شكل الحشوة
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind2.jpg
وشكلي الفطائر بالشكل المعتاد ، وهنا شكلها قبل دخولها الفرن
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind4.jpg
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind6.jpg
بيتزا بالجبن والثوم
الطريقة:
( على النار احمسي فص ثوم مطحون مع ملعقة زبدة ثم
أضيفي 3 ملاعق جبن كرافت سائل + ملعقتين مايونيز
، وعند تمازج الخليط اضيفي بعض الشبت المفروم
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind3.jpg
وهنا تشكل دوائر من العجين على شكل
بيتزا وتوضع االصلصة وجبنة موزاريلا
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind5.jpg
بعد الفرن
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind8.jpg
بيتزا لذيذة بالصلصة الشهية
اخلطي كاتشاب + مايونيز ( ما يكون كثير ) + زعتر + بصل مفروم
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind1.jpg
توضع على العجينة وتوضع في الفرن
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind10.jpg
فطائر بالفرن
http://vb.arabseyes.com/imgcache/28773.imgcache
المقادير :
1- العجين
4/3 كوب زبدة
2 كوب دقيق
ملح
5 ملعقة كبيرة ماء بارد
صفار بيض مخفوق للدهن
2- للحشو
لحم مفروم ناضج (أو أي حشوات أخرى)
الطريقة
- تُخلط كل مكونات العجين في العجانة حتى تندمج المكونات
و نحصل على عجين متماسك، ثم تُترك في الثلاجة لمدة
ساعة على الأقل حتى يسهل تشكيلها.
- يُرش قليل من الدقيق على سطح أملس و يُفرد العجين و يُقطَع إلى دوائر صغيرة.
- تُوضع ملعقة كبيرة من الحشو على جانب الدائرة ثم تُقفل على
شكل نصف دائرة و يُضغط عليها بطرف شوكة (تُوضع
الشوكة في الدقيق حتى لا تلتصق بالعجين).
- تُدهن بصفار البيض المخفوق .
- و تُخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 30-45 دقيقة .
http://vb.arabseyes.com/imgcache/28773.imgcache
http://www.academiabarilla.com/recipes/how-to/classic-puff-pastry.aspx
http://video.about.com/germanfood/Quick-and-Easy-Strudel.htm
أنتظرونا سنترجم على التوالي ان شاء الله
http://www.academiabarilla.com/recipes/how-to/classic-puff-pastry.aspx
كيف نجهز عجينة باف بستري How to make puff pastry
المقاديرIngredients
For the dough
1 lb all-purpose flour
5 oz butter
For the pastry dough
2 ½ lb all-purpose flour
1 oz salt
1 ½ lb water
الطريقةPreparation
Step 1
On the work surface, make a well in the flour, blend in the butter and mix thoroughly.
Step 2
Put this dough onto some oven paper, close with another sheet of paper and shape into a square block.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step1.jpg
Step 3
Put into the fridge and leave to harden for about 1 hour.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step2.jpg
Step 4
On the work surface, make a well in the flour and add the water and salt.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step3.jpg
Step 5
Mix for about 10 minutes. This “pastry dough” must not end up being smooth.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step4.jpg
Step 6
Cover with film.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step5.jpg
Step 7
Roll out the pastry dough to a thickness of 0.4 inch and place the butter and flour block in the center.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step6.jpg
Step 8
Wrap the dough around the butter and flour block, making sure that the ends are closed hermetically so that it cannot leak out.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step7.jpg
Step 9
With a rolling pin roll the pastry out, give it three “turns” and leave in the fridge to harden for about 30 minutes.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step8.jpg
Step 10
Give it four more turns, then three, followed by another four, with intervals of 30 minutes between each series of turns.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step9.jpg
Step 11
Puff pastry is best used three to four days after the last ‘turn’. It is used both in pastry-making and general cooking.
http://www.academiabarilla.com/imgu/recipes-steps/classic-puff-pastry-step10.jpg
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind8.jpg
لعمل العجينة نحتاج
( 500 جرام طحين معجنات ) (( تقريباً 3 كاسات وربع ))
4 ملاعق طعام حليب بودرة "وليس سائل"
1 فنجان زيت " القياس بفنجان القهوة العربية "
1 فنجان سكر
1 ملعقة طعام كبيرة خميرة فورية
1 ملعقة شاي صغيرة ملح
1 ملعقة طعام كبيرة بيكنج باودر
ماء دافئ للعجن ( المقدار كاس وربع ولو
حسيتيها محتاجة أكثر زيدي بس بشويش
الطريقة:
تعجن العجينة بخلط كل المقادير حتى تتشكل لك عجينة طرية
وانتبهي أن تستمري بالعجن لمدة لا تقل عن عشرة دقائق
وكلما زادت مدة العجن كلمات زادت طراوة العجينة
الآن غطي العجينة في مكان دافيء لمدة ساعة
ومن ثم شكليها بعد أن تتضاعف ..
فطيرة السبانخ
تقطع ورق السبانخ بعد ما تنظفه ( السبانخ الطازج الفريش )
وتحطه بوعاء فيه ثقوب كثيرة من تحت
وتلبس قفاز بإيدها
وتبدأ تضغط على السبانخ المقطع وتعصر منه الماء اللي فيه
بعدين تاخذ السبانخ بعد ما انعصر منه الماء
وتضيف له بصلة مقطعة تقطيع صغيرة جداً
وعود بصل أخضر
وملح + فلفل أسود + سماق + زيت زيتون + ليمونتين
وتخلطهم جيدا وتحشي بهم السبانخ
شكل الحشوة
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind2.jpg
وشكلي الفطائر بالشكل المعتاد ، وهنا شكلها قبل دخولها الفرن
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind4.jpg
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind6.jpg
بيتزا بالجبن والثوم
الطريقة:
( على النار احمسي فص ثوم مطحون مع ملعقة زبدة ثم
أضيفي 3 ملاعق جبن كرافت سائل + ملعقتين مايونيز
، وعند تمازج الخليط اضيفي بعض الشبت المفروم
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind3.jpg
وهنا تشكل دوائر من العجين على شكل
بيتزا وتوضع االصلصة وجبنة موزاريلا
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind5.jpg
بعد الفرن
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind8.jpg
بيتزا لذيذة بالصلصة الشهية
اخلطي كاتشاب + مايونيز ( ما يكون كثير ) + زعتر + بصل مفروم
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind1.jpg
توضع على العجينة وتوضع في الفرن
http://www.lakii.net/images/Jun07/hind_hind10.jpg
فطائر بالفرن
http://vb.arabseyes.com/imgcache/28773.imgcache
المقادير :
1- العجين
4/3 كوب زبدة
2 كوب دقيق
ملح
5 ملعقة كبيرة ماء بارد
صفار بيض مخفوق للدهن
2- للحشو
لحم مفروم ناضج (أو أي حشوات أخرى)
الطريقة
- تُخلط كل مكونات العجين في العجانة حتى تندمج المكونات
و نحصل على عجين متماسك، ثم تُترك في الثلاجة لمدة
ساعة على الأقل حتى يسهل تشكيلها.
- يُرش قليل من الدقيق على سطح أملس و يُفرد العجين و يُقطَع إلى دوائر صغيرة.
- تُوضع ملعقة كبيرة من الحشو على جانب الدائرة ثم تُقفل على
شكل نصف دائرة و يُضغط عليها بطرف شوكة (تُوضع
الشوكة في الدقيق حتى لا تلتصق بالعجين).
- تُدهن بصفار البيض المخفوق .
- و تُخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 30-45 دقيقة .
http://vb.arabseyes.com/imgcache/28773.imgcache
http://www.academiabarilla.com/recipes/how-to/classic-puff-pastry.aspx